De Groene Weg Eindhoven

Kruisstraat 128 B
5612 CM Eindhoven
040 243 66 50

Bij De Groene Weg bent u verzekerd van eerlijk én heerlijk vlees. Maar ook voor vleeswaren, salades, maaltijden en andere slagersproducten bent u bij ons aan het juiste adres. Zoals u mag verwachten volledig biologisch gecertificeerd door de daarvoor bevoegde instanties. Zo bent u ervan verzekerd dat u een product koopt met een eerlijke herkomst. Transparant van boer tot bord!

Aanbiedingen van de week  |  Het Heerlyckheidje  |  Dier- en milieuvriendelijk assortiment  |  Keurmerk

Het Heerlyckheidje

Heerlyckheidjes zijn unieke specialiteiten van De Groene Weg. Originele vleesvariaties die bestaan uit het beste vlees gecombineerd met verrassende ingredienten, kruiden en marinades. Heerlyck van smaak en uiteraard 100% biologisch! Elke week vindt u in de Groene Weg slagerijen een ander Heerlyckheidje. Zo zet u eens iets anders op tafel.

De Heerlyckheidjes worden door De Groene Weg zelf bedacht en gemaakt en zijn alleen bij De Groene Weg verkrijgbaar. Uw slager kan u alles vertellen over deze specialiteiten en adviseert u graag over de beste bereidingswijze. Regelmatig stropen de slagers samen de mouwen op om nieuwe Heerlyckheidjes te ontwikkelen. In samenwerking met een chef-kok worden dan verschillende Heerlyckheidjes bereid die u in de winkels terugvindt. Er wordt door alle slagers meegedacht over de recepturen en bereiding en uiteraard worden de Heerlyckheidjes ook geproefd. Zo doorstaan ze allemaal de slagerstest!

Dier- en milieuvriendelijk assortiment

Biologische dieren krijgen de rust en de ruimte om op een natuurlijke manier op te groeien! Biologisch is de kunst van het weglaten. Dat geldt voor: kunstmest, bestrijdingsmiddelen, diergeneesmiddelen en gentechnologie.

Diervriendelijk

Biologische dieren hebben meer ruimte tot hun beschikking, mogen in alle rust opgroeien en krijgen de kans om hun natuurlijke gedrag te vertonen. Zo wil een drachtige zeug in de zomer graag wroeten in de modder, is een koe liever buiten en behouden kippen graag hun snavel. De Dierenbescherming vindt daarom biologisch de meest diervriendelijke vorm van veeteelt. Het is niet voor niets dat ze biologisch vlees met drie sterren bekronen. De slagers van De Groene Weg verkopen alleen vlees van dieren die op deze natuurlijke wijze zijn opgegroeid.

Milieuvriendelijk

Biologische boeren maken nagenoeg geen gebruik van chemische of synthetische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Daardoor is het een duurzame manier van biologische landbouw en minder belastend voor het milieu. In de biologische landbouw wordt geen schadelijk mestoverschot veroorzaakt. De mest wordt gebruikt op eigen akkergronden voor de productie van voer of het wordt verkocht aan een collega-boer. Veel biologische boeren werken namelijk samen met biologische akkerbouwers en maken afspraken over onderlinge leveringen waardoor een natuurlijk proces behouden blijft.

Verpakkingen

Door zoveel mogelijk gebruik te maken van biologisch afbreekbare verpakkingen houden De Groene Weg slagers hun naam hoog als het gaat om verantwoord ondernemen. Zo zijn onze draagtassen 100% composteerbaar en zijn de papieren verpakkingen van ongebleekt papier. Daarnaast zijn ook onze schoonmaakmiddelen biologisch afbreekbaar.

Keurmerk

Biologisch vlees eten is bewust kiezen voor verantwoord en lekker eten. De zorg en aandacht rondom biologisch vlees wordt, op Europees niveau, wettelijk gegarandeerd door het EU Bio logo. Ook de term ‘biologisch’ is wettelijk beschermd. Iedere schakel in de biologische keten, van boer tot consument, wordt streng gecontroleerd door onafhankelijke organisaties. Dat geeft vlees van biologische herkomst een veilig gevoel.

Het Europees biologisch keurmerk maakt duidelijk dat het product voldoet aan de EU-regels voor biologische landbouw. Het logo staat op alle biologische producten die in de Europese Unie (EU) zijn geproduceerd. De uitgangspunten voor het mogen voeren van dit logo zijn:

  1. Producten moeten voor minimaal 95% uit echte biologische ingrediënten bestaan (dit is bij De Groene Weg 100%!).
  2. Het moet duidelijk zijn waar de ingrediënten precies vandaan komen.
  3. Er zijn geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt.
  4. Er is geen kunstmest gebruikt.
  5. Er is rekening gehouden met dierenwelzijn.

Skal
Skal is een van de onafhankelijke organisaties die de kwaliteit en herkomst van biologisch vlees controleert. De controleurs van Skal kunnen zonder aankondiging op het bedrijf verschijnen. Ze mogen monsters nemen van bijvoorbeeld het veevoer, kijken of gegevens over de aan- en verkoop van vee volgens de richtlijnen worden bijgehouden, evenals het gebruik van medicijnen. Kijk voor meer informatie over de biologische voorschriften op www.skal.nl.

Dierenbescherming
De Dierenbescherming heeft een systeem ontwikkeld waarmee ze consumenten helpen om gemakkelijker een verantwoorde keuze te maken; Het Beter Leven kenmerk. Het Beter Leven kenmerk is een sterrensysteem, waarbij geldt: hoe meer sterren, hoe diervriendelijker. Het biologische vlees van De Groene Weg heeft het maximale aantal van drie sterren.

De Groene Weg Eindhoven

Kruisstraat 128 B
5612 CM Eindhoven
040 243 66 50

Openingstijden

maandag 09:00 - 18:00
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:00 - 18:00
vrijdag 09:00 - 18:00
zaterdag 08:30 - 17:00
zondag Gesloten